Sigro.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Badrum | Badrumstillbehör | Jafo Monteringsplatta 2

Jafo Monteringsplatta 2

 
Artikelnummer: 7133828
Enhet: Styck
Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
 
 

Produktbeskrivning

JAFO Monteringsplatta 2 är ett hjälpmedel för montering av golvbrunn i träbjälklag.

Monteringsplattans håligheter fylls med avjämningsmassa vilket gör att monteringsplattan fungerar som en integrerad del i golvkonstruktionen med avjämningsmassa i både monteringsplattan och under golvbrunnens fläns.

 

Monteringsplattan levereras komplett med skruv för fastsättning i träbjälklaget samt skruv för fastsättning av golvbrunnen i monteringsplattan.

En monteringsring JAFO Flyt 12 ingår också. Monteringsplattan som är 22 mm tjock skruvas fast på golvbjälkarna och ovankant kommer då i nivå med golvspånskivan.

 

I de fall golvet ska förstärkas för att beläggas med klinkerplattor monteras Flyt 12 monteringsringen mellan golvbrunnen och monteringsplattan.

På detta sätt kan golvbrunnen förhöjas 12 mm utan att använda en traditionell förhöjningsring.

 

Om golvet ska beläggas med plastmatta kan Flyt 12 väljas bort om böjstyvheten i bjälklaget anses tillräcklig med en tunnare fallspackling/avjämningsmassa.

 

Genom att använda JAFO´s Monteringsplatta 2 kan rörmontören göra hela golvbrunns- och rörinstallationen klar på en gång.

Monteringsplattan är röd för att lätt kunna kännas igen som JAFO Monteringsplatta 2 vilket underlättar vid ex renovering eller besiktning.

Golvbrunnens fläns skall normalt placeras i nivå med den golvyta där tätskiktet ska appliceras. Om detta av något skäl inte är möjligt finns förhöjningsringar till golvbrunnarna.

Hjälpmedel för montering av golvbrunn i träbjälklag. Monteringsplattan kan vändas för att anpassas till golvkonstruktionen. Levereras komplett med skruv för fastsättning i träbjälklaget samt skruv för fastsättning av golvbrunnen i monteringsplattan. En monteringsring Flyt 12 ingår också. Monteringsplattan som är 22 mm tjock skruvas fast på golvbjälkarna och ovankant kommer då i nivå med golvspånskivan. I de fall golvet ska förstärkas för att beläggas med klinkerplattor monteras Flyt 12 monteringsringen mellan golvbrunnen och monteringsplattan. På detta sätt kan golvbrunnen förhöjas 12 mm utan att använda en traditionell förhöjningsring.
 

Dokumentation

 

Relaterade produkter

Jafo förhöjningssats 15-50 mm till JAFO golvbrunn
7133829
Jafo förhöjningssats 15-50 mm till JAFO golvbrunn
Förhöjningssats 15-50 mm till JAFO golvbrunn. För träbjälkla...
Jafo Monteringsram Lyftupp 12
7133825
Jafo Monteringsram Lyftupp 12
260 X 260 mm. Centrumhål Ø 180 mm. Passar golvbrunnar med 2...
Jafo Förhöjningsring PF
7133822H
Jafo Förhöjningsring PF
Förhöjningsring i plast. Förhöjer 12 mm resp 25 mm.