Sigro.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Thermopanel luftfilter till ThermoAir

Thermopanel luftfilter till ThermoAir grovfilter

 
Pris:
Artikelnummer: 6734157
Enhet: Styck
Leveranstid: 1-3 arbetsdagar
 
 

Produktbeskrivning

Tilluftsdon avsett för montering tillsammans med. Thermopanel TP V4, TP V4 Plan/Ramo, Purmo Compact och Planora.

 

Tilluftsdonet monteras mellan radiator och yttervägg i byggnader med frånluftssystem eller själv- dragssystem. Ytterväggen förses med ett ytterväggsgaller och en tilluftskanal, genom vilken frisk luft strömmar in. luften filtreras och värms upp i radiatorn innan den fortsätter in i rummet. man kan med enkelhet rengöra det tätslutande donet, filtret och kanalen genom att öppna filterluckan på donet. Tilluftsdonet är försett med ett flexibelt regleringsspjäll.

 

Air med Purmo eller Thermopanel radiator förvärmer uteluften till rumstemperatur och släpper in den i rummet som en luftridå framför fönstret, vilket gör att lufthastigheten i vistelsezonen blir låg och inget kallras uppkommer. Då termostatventilen stänger, sänks radiatorns temperatur. Då börjar radiatorn inducera värme från rummet till radiatorn och den vägen till tilluften. Tilluften är på grund av denna princip, alltid varmare än uteluften under uppvärmningsperioden. Denna effekt är speciellt effektiv när radiatorns värmeyta är stor. 

 

Höjder:

AIR11, AIR21 och AIR22/33 för radiatorhöjderna 300-600 mm

AIR Telescope 300 för radiatorhöjderna 300-500 mm

AIR Telescope 500 för radiatorhöjderna 300-600 mm

 

Radiatorernas min. längder:

1 tilluftsdon: Thermopanel 600 mm

2 tilluftsdon: Thermopanel 1 200 mm

3 tilluftsdon: Thermopanel 1 800 mm 

 

G1 - Grovfilter

Grovfiltret förhindrar insläpp av insekter och större partiklar. Filtret används i utrymmen utan partikelavfiltreringsgrad. filtret är tvättbart i ljummet vatten.


F9 – Partikelfilter

Partikelfiltret F9 är mycket effektivt och håller hög avskiljningsförmåga även på atmosfäriska mikropartiklar och allergener. Filtret används i utrymmen med hög partikelavfiltreringsgrad enligt standarden EN 13779-IDA1. Rekommenderas särskilt för personer med lung-, pollen och allergibesvär.


F7 – Partikelfilter

Partikelfiltret F7 är ett effektivt basfilter med lång livslängd. F7 används i utrymmen med partikelavfiltreringsgrad enligt EN 13779-IDA3. 

AIR tilluftsdon ger frisk värme och ett behagligt inomhusklimat. Tilluftsdonet har utvecklats för att skapa optimal komfort och god luftkvalitet. Air är en dynamisk produkt som kombinerar värme och ventilation för att uppnå en sund boendemiljö.

Luftkvalitet
God ventilation i kombination med ett behagligt inomhusklimat, är grunden för hälsa och välbefin- nande. om vi inte får tillräcklig mängd frisk luft blir konsekvensen trötthet eller i värsta fall sjukdom. Bristfällig ventilation ökar riskerna för mögelskador och kan förorsaka allergiska besvär. Air kan därför beställas med olika filterkvalitet, F9, F7 eller Grovfilter.

Högeffektivt tilluftsdon
Tilluftsdonet är ett ekonomiskt och välbeprövat sätt att tillämpa frånluftsventilation. Purmos eller Thermopanels radiator, tilluftsdon, kanal och filter bildar en helhet, som garanterar ett dragfritt och fungerande friskluftssystem. Donet är skräddarsytt efter Purmo och Thermopanel radiatorns profil och byggmått, och monteringen sköter Du snabbt och enkelt med standard radiatorkonsoler. ett självklart val till din radiator. Tilluftsdonets funktionella egenskaper är utprövade på provinstitut.
 

Passar till

Thermopanel tilluftsdon ThermoAir
6734152H
Thermopanel tilluftsdon ThermoAir
Tilluftsdon avsett för montering tillsammans med. Thermopane...